Amb aquest Bloc vull donar a conèixer els dolços que vaig fent. Són les primeres passes per dur a terme, algun dia, un projecte més gran i llaminer. Per qualsevol cosa: edurnezermoduz@hotmail.es MOLTES GRÀCIES! / Con este Bloc quiero dar a conocer los dulces que voy realizando. Son los primeros pasos para llevar a cabo, algún día, un proyecto mayor y más dulzón. Para cualquier cosa: edurnezermoduz@hotmail.es ¡MUCHAS GRACIAS!
RECEPTES I FOTOGRAFIES FETES PER MI / RECETAS Y FOTOGRAFÍAS HECHAS POR MI

dilluns, 1 de desembre del 2014

Gâteau Basque / Euskal pastela / Pastel vasco / Pastís basc

D’unes terres fredes, verdes i meravelloses arriba aquesta magnífica recepta. Estem parlant del Gâteau Basque, Euskal pastela o pastís basc.
Aquest és un dolç típic d’Euskadi, tot i que el seu origen se situa al País Basc-Francès, concretament a la zona de Cambo (Lapurdi), al voltant dels segles XVII i XVIII. 

De unes tierras frías, verdes y maravillosas llega esta magnífica receta. Estamos hablando del Gâteau Basque, Euskal pastela o pastel vasco.
Este es un dulce típico de Euskadi, aunque su origen se sitúa en el País Vasco-Francés, concretamente en la zona de Cambo (Lapurdi), alrededor de los siglos XVII y XVIII.
Al principi es feia tan sols amb farina de blat de moro i mel, sense farcir. Amb el temps, però,  va anar evolucionant i s’hi van anar afegint altres ingredients a la preparació, com ara la farina d’ametlles.

Al principio se hacía solamente con harina de maíz y miel, sin rellenar. Con el tiempo evolucionó y se fueron añadiendo otros ingredientes a la preparación, como por ejemplo la harina de almendras.
Actualment, en la majoria dels casos, la massa porta farina, farina d’ametlles, mantega, sucre i ou. Hi ha, fins i tot, algunes versions que afegeixen una mica de licor.
El farcit tradicional és de confitura de fruites, gairebé sempre de cirera. Durant els segles XIX i XX també es va afegir la crema com a farcit d’aquest dolç. Algunes receptes tan sols incorporen la crema, d’altres la confitura, o totes dues combinades.

Actualmente, en la mayoría de los casos, la masa lleva harina, harina de almendras, mantequilla, azúcar y huevo. Hay, incluso, algunas versiones que añaden un poco de licor.
El relleno tradicional es de mermelada de frutas, generalmente de cereza. Durante los siglos XIX y XX también se añadió la crema como relleno de este dulce. Algunas recetas solamente incorporan la crema, otros la mermelada, o las dos combinadas. 
Aquest pastís em va captivar des del primer moment. Gràcies a ell vaig rebre el meu primer premi en rebosteria: Millor pastís de la terra 2014.
Espero que us agradi i... On egin!

Este pastel me cautivó des del primer momento que lo vi. Gracias a él recibí mi primer premio de repostería: Mejor pastel de la tierra 2014.
Espero que os guste i… On egin! 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada