Amb aquest Bloc vull donar a conèixer els dolços que vaig fent. Són les primeres passes per dur a terme, algun dia, un projecte més gran i llaminer. Per qualsevol cosa: edurnezermoduz@hotmail.es MOLTES GRÀCIES! / Con este Bloc quiero dar a conocer los dulces que voy realizando. Son los primeros pasos para llevar a cabo, algún día, un proyecto mayor y más dulzón. Para cualquier cosa: edurnezermoduz@hotmail.es ¡MUCHAS GRACIAS!
RECEPTES I FOTOGRAFIES FETES PER MI / RECETAS Y FOTOGRAFÍAS HECHAS POR MI

diumenge, 14 de desembre del 2014

Rosques / Roscas

Avui us presento les rosques, una fusió entre els dònuts i les rosquilles. Esponjoses per dins i amb una fina capa exterior que recorda al sabor de les rosquilles, però sense perdre l’essència dels pans dolços anomenats doughnuts.

Hoy os presento las roscas, una fusión entre los donuts y las rosquillas. Esponjosas por dentro y con una fina capa exterior que recuerda al sabor de las rosquillas, pero sin perder la esencia de los panes dulces llamados doughnuts.
El seu origen és força confús. Podria ser que els inicis es situessin a l’Edat Mitjana, entre els pobladors d’Europa del Nord. Els oliebollen, boles de pa dolç fregides, típiques a Holanda durant les festes nadalenques, van arribar a la zona de Nova York als volts del segle XVI, quan aquella zona encara es coneixia amb el nom de Nova Amsterdam.
Ara bé, la forma tradicional que presenta avui en dia el dònut es deu a un mariner americà, Hanson Gregory, qui va fer un forat al centre d’un pa dolç fregit per a que no quedessin parts crues.

Su origen es muy confuso. Podría ser que los inicios se situaran en la Edad Media, entre los pobladores de la Europa del Norte. Los oliebollen, bolas de pan dulce fritas, típicas de Holanda durante las fiestas navideñas, llegaron a la zona de Nueva York alrededor del siglo XVI, cuando aquella zona aún se conocía con el nombre de Nueva Amsterdam.
Pero en realidad, la forma tradicional que presentan hoy en día los donuts se debe a un marinero americano, Hanson Gregory, quien hizo un agujero en el centro de un pan dulce frito para que no quedasen partes crudas.
Molt diferents a les versions més comercials, aquests dolços estan fets amb farina, sucre, llevat, llet, ous i alguna escènica per potenciar el sabor. Els temps de repòs són importantíssims, ja que sinó no aconseguirem una bona esponjositat. Són ideals per acompanyar un esmorzar o un berenar, amb la tranquil·litat que suposa saber que no porten tants productes artificials. La senzillesa de la masa fa que un cop fregits tampoc resultin massa pesats.
Els tradicionals van acompanyats d’un glacejat a base de nata líquida i sucre. A partir d’aquí podem jugar amb les decoracions i introduir la xocolata o altres cobertures amb diferents sabors.

Muy diferentes a las versiones más comerciales, estos dulces están hechos con harina, azúcar, levadura, leche, huevos y alguna esencia para potenciar el sabor. Los tiempos de reposo son importantísimos, pues sino no conseguiremos una buena esponjosidad. Son ideales para acompañar un desayuno o una merienda, con la tranquilidad que da saber que no llevan tantos productos artificiales. La sencillez de la masa hace que una vez fritos tampoco resulten muy pesados.
Los tradicionales van acompañados con un glaseado a base de nata liquida y azúcar. A partir de aquí podemos jugar con las decoraciones e introducir el chocolate u otras coberturas con diferentes sabores. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada