Amb aquest Bloc vull donar a conèixer els dolços que vaig fent. Són les primeres passes per dur a terme, algun dia, un projecte més gran i llaminer. Per qualsevol cosa: edurnezermoduz@hotmail.es MOLTES GRÀCIES! / Con este Bloc quiero dar a conocer los dulces que voy realizando. Son los primeros pasos para llevar a cabo, algún día, un proyecto mayor y más dulzón. Para cualquier cosa: edurnezermoduz@hotmail.es ¡MUCHAS GRACIAS!
RECEPTES I FOTOGRAFIES FETES PER MI / RECETAS Y FOTOGRAFÍAS HECHAS POR MI

dimarts, 12 de maig del 2015

Cozonac cu nuci si scortisoara / Cozonac farcit de nous i canyella / Cozonac relleno de nueces y canela

Després d’uns quants dies sense publicar, aquí estic de nou! Si hi ha una cosa que tinc clara és que arreu del món hi ha dolços que mereixen un reconeixement etern. Romania és un d’aquells països que produeix alguns dels millors dolços que existeixen. Ja fa dies vaig preguntar als seguidors de la meva pàgina de Facebook quines delícies ensucrades volien veure en aquest bloc. Doncs bé, la Vasi, una vella amiga, em va parlar del Cozonac, una mena de pa dolç tradicional de Romania, Macedònia, Bulgària i Albània.

Después de unos cuantos días sin publicar, ¡aquí estoy de nuevo! Si hay una cosa que tengo clara es que en cada rincón del mundo hay dulces que merecen un reconocimiento eterno. Rumania es uno de esos países que producen algunos de los mejores dulces que existen. Ya hace días pregunté a mis seguidores de Facebook que delicias querrían ver en este blog. Pues bien, Vasi, una vieja amiga, me habló del Cozonac, un tipo de pan dulce tradicional de Rumania, Macedonia, Bulgaria y Albania.
És un postre típic en èpoques com Nadal, Cap d’any o els dies de Pasqua. Es fa a base de farina, mantega, ous i llet, tot i que també porta incorporades algunes especies o altres essències que potencien el sabor. La seva presentació és similar a la d’un pa de motlle, tot i que la forma més tradicional és la de trena. A l’interior hi destaquen les nous, la xocolata o les panses, elements que el converteixen en un dolç molt tendre al seu interior.

Es un postre típico en Navidad, Año Nuevo y Pascua. Se hace a base de harina, mantequilla, huevos y leche, aunque también lleva incorporadas algunas especias u otras esencias que potencian el sabor. Su presentación es similar a la de un pan de molde, sin embargo su forma más tradicional es trenzada. En su interior destacan las nueces, el chocolate o la pasas, elementos que lo convierten en un dulce muy tierno en su interior.
Esponjós per dins i amb una fina capa cruixent per fora, és un capritx ideal per a l’hora de berenar. Visca la diversitat de cultures i visca els dolços de Romania! 

Esponjoso por dentro y con una fina capa crujiente por fuera, es un capricho ideal para la hora de merendar. ¡Viva la diversidad cultural y viva los dulces de Rumania!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada