Avui us
presento les rosques, una fusió entre els dònuts i les rosquilles. Esponjoses
per dins i amb una fina capa exterior que recorda al sabor de les rosquilles,
però sense perdre l’essència dels pans dolços anomenats doughnuts.
Hoy os
presento las roscas, una fusión entre los donuts y las rosquillas. Esponjosas
por dentro y con una fina capa exterior que recuerda al sabor de las
rosquillas, pero sin perder la esencia de los panes dulces llamados doughnuts.
El seu origen és força confús. Podria ser que els inicis
es situessin a l’Edat Mitjana, entre els pobladors d’Europa del Nord. Els
oliebollen, boles de pa dolç fregides, típiques a Holanda durant les festes
nadalenques, van arribar a la zona de Nova York als volts del segle XVI, quan
aquella zona encara es coneixia amb el nom de Nova Amsterdam.
Ara bé, la forma tradicional que presenta avui en dia el
dònut es deu a un mariner americà, Hanson Gregory, qui va fer un forat al centre
d’un pa dolç fregit per a que no quedessin parts crues.
Su origen es
muy confuso. Podría ser que los inicios se situaran en la Edad Media, entre los
pobladores de la Europa del Norte. Los oliebollen, bolas de pan dulce fritas, típicas
de Holanda durante las fiestas navideñas, llegaron a la zona de Nueva York
alrededor del siglo XVI, cuando aquella zona aún se conocía con el nombre de
Nueva Amsterdam.
Pero en
realidad, la forma tradicional que presentan hoy en día los donuts se debe a un
marinero americano, Hanson Gregory, quien hizo un agujero en el centro de un pan
dulce frito para que no quedasen partes crudas.
Molt diferents a les versions més comercials, aquests
dolços estan fets amb farina, sucre, llevat, llet, ous i alguna escènica per
potenciar el sabor. Els temps de repòs són importantíssims, ja que sinó no
aconseguirem una bona esponjositat. Són ideals per acompanyar un esmorzar o un
berenar, amb la tranquil·litat que suposa saber que no porten tants productes artificials.
La senzillesa de la masa fa que un cop fregits tampoc resultin massa pesats.
Els tradicionals van acompanyats d’un glacejat a base de
nata líquida i sucre. A partir d’aquí podem jugar amb les decoracions i
introduir la xocolata o altres cobertures amb diferents sabors.
Muy diferentes
a las versiones más comerciales, estos dulces están hechos con harina, azúcar,
levadura, leche, huevos y alguna esencia para potenciar el sabor. Los tiempos
de reposo son importantísimos, pues sino no conseguiremos una buena
esponjosidad. Son ideales para acompañar un desayuno o una merienda, con la tranquilidad
que da saber que no llevan tantos productos artificiales. La sencillez de la
masa hace que una vez fritos tampoco resulten muy pesados.
Los
tradicionales van acompañados con un glaseado a base de nata liquida y azúcar.
A partir de aquí podemos jugar con las decoraciones e introducir el chocolate u
otras coberturas con diferentes sabores.
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